Tez Merkezleri

Bu yazımızda tez yazdırma, tez hazırlama ve tez merkezleri hakkında detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Kendinizi bir jüri üyesi olarak düşünün, açılış argümanını sunan bir avukatı dinleyin. Çok yakında avukatın sanığın suçlu olup olmadığına inanıp inanmadığını ve avukatın sizi nasıl ikna etmeyi planladığını bilmek isteyeceksiniz. Akademik makalelerin okuyucuları jüri üyeleri gibidir: çok fazla okumadan önce, makalenin neyi tartıştığını ve yazarın argümanı nasıl ortaya koymayı planladığını bilmek isterler. Tez cümlenizi okuduktan sonra okuyucu, “Bu makale beni bir şeye ikna etmeye çalışacak. Henüz ikna olmadım ama nasıl olabileceğimi merak ediyorum” diye düşünmelidir.

Makale Yazdırma, Tez Hazırlama ve Tez Merkezleri

  1. Çoğu araştırma bir soruyla başlar. Hangi konu ve teorilerle ilgilendiğinizi ve ne hakkında daha fazla bilgi edinmek istediğinizi düşünün. Programınızda okuduğunuz konuları ve teorileri düşünün. Alanınızdaki bilgi birikiminin yeterince yanıtlamadığını düşündüğünüz bir soru var mı?
  2. Aklınızda bir soru olduğunda, konuyla ve teorik çerçevesiyle ilgili bilgileri aramaya başlayın. Akademik araştırma, ticari literatür ve popüler basında ve internette bulabileceğiniz her şeyi okuyun. Profesyonel tez merkezleri bu konuda sizi yönlendirecektir.
  3. Konunuz hakkında ve konuyla ilgili önceki araştırmalar hakkında bilgi sahibi oldukça, bilginiz teziniz/teziniz için bir amaç önermelidir. Bu amacı açıkça ifade ettiğinizde, izahname/teklifinizi yazmaya hazırsınız demektir. Bu belge, çalışmanın amacını, çalışmanın önemini, konuyla ilgili literatürün geçici bir incelemesini ve teorik çerçevesini (çalışma bibliyografyası eklenmelidir) belirtir. Araştırma soruları ve/veya hipotezler ve verilerinizi nasıl toplayacağınız ve analiz edeceğiniz (önerilen enstrümantasyonunuz eklenmelidir).
  4. Bu noktada yüksek lisans öğrencilerinin (henüz yapmamışlarsa) komite üyeleri oluşturmaları ve bir ön toplantı yapmaları gerekmektedir. Bu toplantının amacı, gerekirse planlarınızı geliştirmek ve tezin tamamlanması için açık beklentiler oluşturmaktır. Doktora öğrencileri, yeterlilik sınavlarının bir parçası olarak tez önerilerini tartışırlar. Bu toplantının sonunda öğrenci, toplantı sırasında üzerinde anlaşmaya varılanları özetleyen bir notu komite üyelerine sunmalıdır.
  5. Enstrümantasyonunuz geliştirildikten sonra, veri toplamaya başlamadan önce onu ve Kurumsal İnceleme Kurulu ile bilgilendirilmiş onay protokolünüzü temizlemeniz gerekir. Bunun için yeterli zaman bırakın. İşlem birkaç gün veya hafta sürebilir. Uzman tez merkezleri sizi bu konuda yönlendirebilir.
  6. Açıkçası, sonraki adımlar veri toplamak ve analiz etmek, bulguları yazmak ve son bölümü oluşturmaktır. Ayrıca Bölüm 1 ve 2’nin artık tamamen geliştirildiğinden emin olmalısınız. Başkanınız ve komite üyeleriniz bu noktada gerektiğinde rehberlik sağlar, ancak mümkün olduğunca bağımsız çalışmanızı bekler.
  7. Gerekirse kodlama ve veri girişi ve analizi konusunda yardım almaya hazır olmalısınız.
  8. Enstitülerin tez yazma yönergelerinin bir kopyasını alın ve bu yönergeleri aynen uygulayın.
tez merkezleri
Tez Merkezleri

Tez Yazdırmada Faydalı Basamaklar

İlk önce, sizi derinden ilgilendiren bir şey seçin. İlginiz, yoğun çaba sarf ettiğiniz uzun günler ve geceler boyunca sizi yönlendiren şeydir.

Demek ilginç bir konu seçtiniz. Tezi zamanında bitirme şansınızı artırmak için şimdi ne yapabilirsiniz?

Yazmak için özel bir yer bulun. Kağıtları yayabileceğiniz ve dağınık olabileceğiniz bir yer yapın. Tez bitene kadar temizlemeniz gerekmediği konusunda herkesin hemfikir olmasını sağlayın.
Ardından, nesiller boyu öğrencilere yardımcı olan üç tekniği kullanın: bölümlere ayırma, zamanlama ve ödüllendirme.

Tüm tezi küçük parçalara ayırın. Her seferinde sadece biriyle uğraşın. Tezin tamamını bir kerede yapmaya odaklanmaktan kaçının. Bunun yerine, her seferinde yalnızca küçük bir parçaya net bir şekilde odaklanın. Profesyonel tez merkezleri size bu konuda yardımcı olacaktır.

Bölümlere ayırmaya başlamanın bir yolu, tezin ayrıntılı bir konu taslağını yazmaktır. Hemen alt bölüm düzeyine inin – yalnızca bir veya iki sayfa alan kısım. İlk önce tüm çalışma için bir konu taslağı yapın. Ardından bir tez taslağı yapın; Her alt bölüm için tezinizin (argümanınızın) ne olacağını söyleyin. Şimdi anahatta tamamen ve mükemmel bir şekilde doğru olma konusunda endişelenmeyin. Elbette, tez boyunca ilerledikçe yapı biraz değişecektir. Ancak ayrıntılı taslağa sahip olmak, özellikle zamanlama ve ödüllendirme ile birleştirildiğinde, tezi bitirmek için çok yardımcı olacaktır.

Planlama ve Tez Merkezleri

Tez yazınızı haftada üç gün olarak planlayın. (Günlerin ardışık olması gerekmez.) Her gün küçük bir alt bölümü tamamlamayı planlayın. Her gün yazmayı bitirdikten sonra, yazarken ortaya çıkan kuşkusuz o rahatsız edici küçük noktaları araştırın. Örneğin, kaynaklarınız tarafından farklı şekilde alıntılanmış bir ismin tam yazılışını bulun veya bir makale için doğru sayfa numaralarını kontrol edin.

Haftanın dördüncü gününde en son bitirdiğiniz üç bölümü şüphesiz yeniden yazın. Denetleme komitesi üyeleri için kopyalamadan önce her bölümü parıldayan bir parlaklığa kavuşturduğunuzdan emin olun. Tez merkezleri bu konuda size destek olacaktır.

Beşinci gün, tez bölümlerini komite üyelerine teslim edin, Yardımına ihtiyacınız olan uzmanlarla istişare için şüphesiz randevu alın ve diğer tüm zaman alıcı işlerle ilgilenin.

Şimdi önemli teknik geliyor. Pek çok tez yazdırma uzmanına göre, asıl yazmak en zor kısımdır. Bu tür öğrenciler bir gazete makalesini veya TV senaryosunu sorunsuz bir şekilde okuyabilirler, ancak yüz sayfalık bir el yazması onları yol boyunca on metrelik bir granit duvar gibi engeller. Kendinizi ödüllendirerek o duvarı gözünüzün önünde parçalayabilirsiniz.

Size zevk veren bir şey bulun. Küçük, kolay, ucuz hale getirin. Ardından, her günün sonunda kendinizi şımartın! Kendinize iyi yaptığınızı söyleyin! İlerlemenizi kendinize kabul edin! Her şey hakkında iyi hissedin! Uzman tez merkezleri sizi bu konuda yönlendirebilir.

Bazı ikramlar: Şekerlemeler, Kkvette keyif, bir arkadaşla bir telefon sohbeti, bir dilim pasta veya beş kilometrelik bir koşu. Zevk alacağınız bir şey bulmanız yardımcı olacaktır.


WhatsApp İletişim


Fiyat Teklifi Formu

Tez Merkezleri